fredag 31. mai 2013

Refleksjon


Hei!

Gjennom 5 uker skulle vi gjennomføre en oppgave kalt fri plattform. Vi fikk velge hva vi selv ville jobbe med, enten det var innen foto, lyd, film eller grafisk. Filmen skulle promotere og/eller informere om Medier og kommunikasjon på Vågen VGS. Budskapet i filmen var å få kommende elever til å ville søke medier og kommunikasjon, med å vise dem alle de forskjellige kjekke tingene som foregår på linjen. Målgruppen var 9. Og 10.klassinger, og det var viktig og få frem budskapet på en ordentlig og forståelig måte for kommende elever, som gjerne kunne tenke seg og velge dette programfaget.

Jeg tolket oppgaven på den måten at vi hadde en god mulighet til å vise andre hva som skjer på media, å hva som er så bra med akkurat denne linjen og skolen.

Det produktet vi valgte og lage var en film som handlet om hovedtingene vi gjør her på media. Gjennom filmen blir du fulgt gjennom skolen, og besøker de forksjellige tingene som f.eks lyd, foto, film og grafisk. Vi fikk noen av elevene til å "vinke" oss inn for å på en måte vise oss hva de gjorde.

Jeg er veldig fornøyd med filmen vi endte opp med til slutt, ettersom at vi var usikre på hvordan det kom til å gå i starten, men det endte heldigvis bra. I vår film synes jeg at mottakerne får et godt innblikk i mange forskjellige ting som skjer på media. De får i tillegg sett både produkter + arbeidet bak et ferdig produkt. Vi har med glade og ivrige mennesker, og dette får media til å fremstå som en kjekk linje. Så er spørsmålet om filmen har levd opp til forventningene, å om budskapet har kommet skikkelig frem. 
   
Grunnen til at vi valgte og ha håndholdt kamera i noen av klippene, var fordi at da får seeren en følelse av at de blir tatt med rundt på Vågen vgs. Vi ønsket og ta med seerne på en ”reise” gjennom Vågen, og linjen Medier og Kommunikasjon, hvor noen av elevene viste oss hva de jobbet med. Når det gjelder filmingen, prøvde vi oss og på panorering som jeg følte ga en fin effekt, og viser litt av filmteknikkene som vi lærer på m-k linjen.

Musikken vi valgte var to livlige og harmoniske sanger, og de gir meg en god følelse. Sangene er inspirerende, og det var en følelse vi ønsket og gi seerne. Det at vi hadde to sanger som lå på hele tiden synes jeg passet kjempebra inn, å noen plasser klippet vi også etter musikken. De to sangene vi brukte var begge to glade, men skapte litt kontraster med tanke på tempo og rytme.

Gjennom filmen støtte vi også på noen utfordringer. Neste gang tror jeg vi bør velge å løse oppgaven på en annen måte, hvor vi ikke er så avhengige av hva andre gjør. I denne filmen ble det dessverre sånn, å da ble det litt mye fram og tilbake om når vi kunne filme å vi holdt ikke alltid tidskjema. 
Lyssettingen , fokuset og hvitbalansen på noen av filmklippene kunne også vært bedre. Det ville fremstilt skolen på et mer profesjonelt nivå, med tanke på hva vi hadde lært. Det vi kunne gjort annerledes her, var at vi  kunne ha begynt med filmingen tidligere. Da ville vi kunnet brukt mye mer tid på å stille inn kameraet riktig, å få riktig lys. Vi tok også noen av kjøringene med kameraet litt på sparket, å da ble ikke alt like bra.

En annen støykilde som kanskje kan ha hindret budskapet i å komme frem til mottakeren kan være noe av redigeringen. Dersom overgangen fra noen av klippene hadde vært litt mykere, hadde det blitt mye mer naturlig flyt i filmen.  

Alt i alt er jeg fornøyd med produktet, men som sagt kunne det vært enda bedre dersom noe av kamerakjøringen/holdingen hadde vært annerledes. Hvitbalansen, lyssettingen og fokuset på noen av klippene, og en del av redigeringen.


mandag 13. mai 2013

Arbeidsplan






Prefleksjon punkt 1 og 2a

Forståelse 

Da har vi som sagt begynt på ny oppgave. Denne gang får vi velge helt selv hva vi vil lage, så lenge produktet kan promotere og/eller informerer om Medier og kommnukasjon på Vågen VGS for 8. og 9.klassinger som kommer på besøk. Å promotere vil si at man mener noe positivt om noe elle noen, og i dette tilfelle skal vi promotere Vågen VGS. Alt vi bruker av materiell skal være produsert denne perioden, og vi kan ikke bruke ting vi tidligere har laget. Vi kan enten jobbe i grupper, eller alene.

Det første vi skal gjøre er å finne utav hva vi vil jobbe med, enten det er film, foto elle grafisk. Vi kan for eksempel presentere alle de forskjellige linjene som finnes på vågen, eller fordype oss i media, hvor vi for eksempel lager en film eller gjør noe grafisk. Deretter skal vi finne ut hvilke "roller" alle har, og hva vi skal vurderes i. Alle vil bli vurdert individuelt, og vi blir vurdert etter arbeidsinnsats, måloppnåelse, fokus på målgrupper, og budskap.Deretter skal vi følle ut en detaljert arbeidsplan for 5 uker, og hva vi skal gjøre hver eneste time.


Vi vil bli vurdert i mediakommunikasjon, Mediedesign og Medieuttrykk og Medieporuksjon.

Målene for denne perioden:
  • formidle budskap tilpasset forskjellige målgrupper. 
  • bruke aktuelle teknikker for ideskaping og ideutvikling innen tekst, lyd og bilde eller kominasjonen av dem. 
  • bruke skisseteknikker til å visualisere ideer.
  • formidle et budskap ved bruk av balanse, bevelgelse, kontrast, rytme, og framheving
  • velge typografi som passer til budskap, uttrykk og layout, og bruke typografiske prinsipper for å oppnå god lesbarhet i ulike medier.
  • beskrive og bruke form- og fargekontraster.
  • velge lyd i forhold til budskapet.
  • bruke prinsipper for lys som virkemiddel i visuell kommunikasjon.
  • bruke prinsipper for utsnitt og perspektiv i komposisjon av bilder. 
  • planlegge, produsere og presentere tekst, lyd, stillbilder og levende bilder, og kombinasjoner av disse i aktuelle formater og standarer til trykte og elektroniske medier.
  • bruke relevante metoder for kvalitetssikring av egen arbeidsprosess og eget produkt.
  • bruke tidsmessig verktøy, programvare og annet teknisk utstyr på en forsvarlig måte.
  • oppbevare råmateriale og bearbeidet materiale på en faglig forsvarlit måte. 

Mitt produkt 


Det jeg har tenkt til å gjøre denne perioden er å lage en film om forskjellige ting vi gjør på media. Jeg skal jobbe sammen med Mette og vi vil lage en film av andre som jobber med forskjellige oppgaver. 

Vi skal starte filmen med at folk kommer til skolen, her skal vi ha et langt klipp som vi kjører raskt gjennom, og det samme skal vi ha i slutten - bare at folk forlater skolen. 
Filmen skal ta opp de forskjellige tingene som vi driver med på media, og vi skal følge person for person som driver med forskjellige programfag og programvare. Vi vil følge noen som lager film, noen som driver med fotografi utendørs, fotostudio, grafisk, redigerings fasen m.m og her skal vi være "behinde the scenes". 

Budskap og målgruppe 


Når vi gjør det på denne måten får mottakerne et godt innblikk i mange forskjellige ting som skjer på media. De får i tillegg sett både produkter + arbeidet bak et ferdig produkt. Vi skal ha med glade og ivrige mennesker, dette vil få media til å fremstå som et positivt valg å ta. Ting skal gå fort å vi skal gjennom mye forskjellig, dette vil enten gi mottakeren et bevisst eller ubevisst budskap om at her er det mye som skjer, men mye kjekt som skjer. 
Filmen skal ha en positiv vinkling, fordi jeg synes at linjen medier og kommunikasjon er noe bra, å jeg ønsker derfor å ha en positiv vinkling på filmen. 

Målgruppen er ungdomsskole elever fra 8 - 9. klasse, som kanskje ønsker å begynne på Mk.  For å treffe målgruppen skal vi lage en underholdene film, som kanskje går litt kjappt gjennom ting for at det ikke skal bli for kjedelig, med en fengende sang i bakgrunnen. Vi skal vise mange forskjellige ting osm skjer her, og vi synes MK linjen er kjekk og interresant, og vil derfor prøve å gjøre filmen så kjekk som mulig. Vi håper og treffe så mange så mulig med disse valgene, å valgene har vi gjort helt bevisst. 




fredag 3. mai 2013

Ideen

Hei!

Da har jeg og mette bestemt oss for å jobbe sammen.
Vi har kommet fram til at vi vil lage film. Vår ide er at kameraet skal bli fulgt av forskjellige elever som viser seerne forskjellige programfag. Vi har tenkt og lage avtaler med andre elever på trinnet, for å følge dem imens vi filmer. Imens de driver med sine prosjekter, skal vi filme, slik at seerne får et innblikk i hva som skjer på linjen.

Intro og utro er allerede bestemt.




torsdag 2. mai 2013

Fri plattform - Oppgaven

Hei!

Da er det tid for å starte på enda et nytt prosjekt. Denne gang får vi velge helt selv hva vi vil lage - så lenge produktet kan promoterer og/eller informerer om Medier og kommunikasjon på Vågen VGS for 8. og 9. klassinger som kommer på besøk.

Alt vi bruker av materiell skal være produsert denne perioden, og vi kan ikke bruke ting vi tidligere har laget. Vi kan enten jobbe i grupper, eller alene.

Er enda usikker på hva jeg vil velge.

Det første vi skal gjøre er å finne ut hva vi vil jobbe med, enten det er film, foto eller grafisk, deretter skal vi finne ut hvilke "roller" alle har, og hva vi skal vurderes i. Deretter skal vi følle ut en detaljert arbeidsplan for 5 uker, og hva vi skal gjøre i hver eneste time, denne kommer på bloggen senere.
Underveis skal vi ha en ide-godkjenning og veiledning.

Vi vil bli vurdert i mediakommnunikasjon, Mediedesign og Medieuttrykk, og Medieproduksjon.

Målene for denne perioden:
  • formidle budskap tilpasset forskjellige målgrupper. 
  • bruke aktuelle teknikker for ideskaping og ideutvikling innen tekst, lyd og bilde eller kominasjonen av dem. 
  • bruke skisseteknikker til å visualisere ideer.
  • formidle et budskap ved bruk av balanse, bevelgelse, kontrast, rytme, og framheving
  • velge typografi som passer til budskap, uttrykk og layout, og bruke typografiske prinsipper for å oppnå god lesbarhet i ulike medier.
  • beskrive og bruke form- og fargekontraster.
  • velge lyd i forhold til budskapet.
  • bruke prinsipper for lys som virkemiddel i visuell kommunikasjon.
  • bruke prinsipper for utsnitt og perspektiv i komposisjon av bilder. 
  • planlegge, produsere og presentere tekst, lyd, stillbilder og levende bilder, og kombinasjoner av disse i aktuelle formater og standarer til trykte og elektroniske medier.
  • bruke relevante metoder for kvalitetssikring av egen arbeidsprosess og eget produkt.
  • bruke tidsmessig verktøy, programvare og annet teknisk utstyr på en forsvarlig måte.
  • oppbevare råmateriale og bearbeidet materiale på en faglig forsvarlit måte.