fredag 17. januar 2014

Ferdig produkt.

Hei!

Nå har vi hatt to uker med fri plattform hvor vi skulle forbedre ryktet til enten russen eller Norwegian. Jeg valgte, som tidligere nevnt - russen. Jeg lagde 3 liknende holdningskampanjer til russen, som skulle få de til å oppføre seg, eller tenke en ekstra gang gjennom ting, iløpet av russetiden. Jeg skal skrive litt om "de 12 dramatiseringsformene", "prosess - og teksmodellen", "to-stegshypotesen", "bronfensbrenner økologiske modell", og endel om mine produkt.

Gjennom denne perioden har vi lært en del om "De 12 dramatiseringsformene" som går ut på hvordan du fremstiller produktet ditt, og hvordan reklamen er blitt vist.

1. Selve produktet
2. Produktet i bruk
3. Problemet/behovet
4. Problem/løsning
5. Resultatet
6. Sammenlikning
7. Opprinnelse/bakgrunn/råvarer
8. Testemonials
9. Den aksepterte overdrivelse
10. Informativ softselling
11. Analogier
12. Aktualitet

Jeg har bygget min kampanje mest på
nr. 3  problemet/behovet, 
nr. 4 - problem/løsning,
nr. 12 - aktualitet.

Prosessmodellen og Tekstmodellen. 












Vi har ikke hatt noe særlig teori om prosessmodellen og tekstmodellen, men jeg har ihvertfall prøvd å få frem budskapet mitt gjennom holdningskampanjer som jeg har laget på plakater - som er min kanal, ved bruk av illustrator og photoshop. Mottakeren min er russen, og folk som skal bli russ.

I og med at jeg har gjort alt veldig tydelig med tanke på illustrasjoner og tekst tror jeg budskapet vil bli forstått veldig godt, og at det ikke oppstår støy som hindrer mottakers forståelse. Jeg tror samspillet mellom tekst og mottaker fungerer bra!

Så altså Hvem sier hva i hvilken kanal til hvem med hvilken effekt? 

Jeg ber russen være forsiktig i russetiden ved å ta vaksine, bruke prevensjon og ikke kjøre med promille - dette gjør jeg gjennom 3 holdningskampanje-plakater til russen for å oppnå at de sørger for å være forsiktige.


HVA JEG HAR GJORT. 

Nedenfor har jeg lagt med de 3 holdningskampanjene jeg lagde. Jeg har valgt og bruke f.eks. samme farge og font type på alle plakatene. Jeg har brukt samme gjennkjennelige objekt ( gutten ) på alle plakatene slik at folk forstår at de er i samme serie.




I alle plakatene mine valgte jeg å bruke fonttype: Myriad pro. Fonten hører til i "grotesk" skriftgruppe, som fungerer veldig godt på korte og presise setninger. Teksten er midstilt for å få balanse. Jeg brukte svart farge på fonten for å skape sammenheng mellom fargebruken på hele plakaten - i tillegg er svart en fin farge å bruke på "overskrifter".  Jeg tok ordet "BRUK" i bold rød, for å få frem viktigheten med ordet. Jeg ville fange oppmerksomhet og brukte derfor denne fargen. Rød er det mest langbølgede lyset som menneskers øye kan oppfatte, og blir derfor ofte brukt som signalfarge. 

Gutten er mitt gjennkjennelige objekt, og går igjen i alle plakatene. Jeg ville lage en enkel person, men la til endel ting på f.eks buksen for å få frem den typiske "russebuksen" slik at oppmerksomheten til russen blir dratt mot plakaten. Jeg tegnet en kondom + et bord med kondomer for å vise prevensjonsmiddelet. Gutten holder rundt kondomen for å vise at han er glad i kondomen. 

Bakgrunnen ville jeg gjøre så nøytral som mulig og brukte derfor lys og mørk grå, dette gjorde jeg også for å skape en kontrast mellom forgrunnen og bakgrunnen. 

Logoen til ung.no plasserte jeg nede i venstre hjørne for å skape balanse i plakaten i tillegg til å ha valgt symmetrisk oppsett. 




SOM SAGT - I alle plakatene mine valgte jeg å bruke fonttype: Myriad pro. Fonten hører til i "grotesk" skriftgruppe, som fungerer veldig godt på korte og presise setninger. Teksten er midstilt for å få balanse. Jeg brukte svart farge på fonten for å skape sammenheng mellom fargebruken på hele plakaten - i tillegg er svart en fin farge å bruke på "overskrifter".  Jeg tok ordet "IKKE" i bold rød. for å få frem viktigheten med ordet. 

Den samme gutten går igjen i denne plakaten, bare at her har jeg snudd han andre vei. Pga. samme tegnteknikk og linjer + kjennetegn som f.eks hårfarge, lue osv. ser vi at det er samme person. Jeg plasserte gutten til høyre og det store midterste korset ca. i midten, og plasserte de to mindre korsene litt til venstre. Hadde jeg tatt logoen på høyre side ville det blitt ubalanse, og plakaten ville vippet til høyre, derfor tok jeg logoen i venstre hjørne. 

Fargene jeg har valgt i denne plakaten er RGB ( rødt, grønt og blått ) som er primærfargene. Blandes alle primærfargene får du hvitt, som også går igjen i plakaten min. Forgrunnen og bakgrunnen står i kontrast til hverandre og er hallveis symmetrisk. 


 



SOM SAGT - I alle plakatene mine valgte jeg å bruke fonttype: Myriad pro. Fonten hører til i "grotesk" skriftgruppe, som fungerer veldig godt på korte og presise setninger. Teksten er midstilt for å få balanse. Jeg brukte svart farge på fonten for å skape sammenheng mellom fargebruken på hele plakaten - i tillegg er svart en fin farge å bruke på "overskrifter".  Jeg tok ordet "VAKSINE" i bold rød. for å få frem viktigheten med ordet. 

Her valge jeg en litt annen løsning med tanke på oppsett, og bakgrunn. Russegutten går igjen, som viser at plakaten er i samme kampanje. Som du kanskje ser, har gutten akuratt tatt sprøyte mot hjernehinnebetennelse og oppfordrer andre til å gjøre det samme. 

Pga. litt mer tekst, følte jeg for å fordele den litt mer. I steden for en gutt + (f.eks en sykesøster med sprøyte) valgte jeg å heller ta mange sprøyter i bakgrunnen hvor jeg endret på opacityen for å få frem viktigheten av netopp sprøyten. Dette gjorde at sprøytene trakk oppmerksomhet men verken kom i veien eller gjorde oppsettet rart.  

For å få balanse plasserte jeg denne gangen logoen nede i høyre hjørne, fordi jeg på denne plakaten har et asymmetrisk oppsett. 

Den siste plakaten var litt annerledes ifra de to andre, men jeg er egentlig fornøyd med begge typer.

Nedenfor har jeg bare lagt med en liten underveis skisse. 







TO-STEGS HYPOTESEN 

To-stegs hypotesen går ut på at du finner en opinionsleder som kan promotere ditt produkt på en bra måte. På en måte at det er bedre og formidle det du vil ha spredt rund forbi til forskjellige mennesker gjennom en person som er flink til å påvirke andre. F.eks. en troverdig kjendis, som får andre til å ville ha det samme produktet og/eller gjøre det samme. 

Hypotesen går nemlig ut på at det er bedre og fortelle noe til en opinionsleder som sprer ordet, isteden for å gå personlig opp til hver enkelt og fortelle det. På denne måten tar du ikke bare et steg til en person, men du tar to steg til en opinionsleder. Opinionslederen forteller det til en stor mengde mennesker, som etterpå går videre og forteller det. 

ØKOLOGISK MODELL

Jeg har tenkt og plassere plakatene mine rundt i busskur, på skolen, i byen, kjøpesentrer o.l, fordi dette er steder hvor ungdommer befinner seg, og som vil være lurt med tanke på at ungdommer er målgruppen min. Mine holdningskampanjer befinner seg på mesonivå, som er relasjoner mellom nærmiljø, fordi jeg har plassert plakatene mine på steder som busskur, og skole.  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar